Artvin Çoruh Üniversitesi Öğrenci Klüb
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TDP'NİN YÜRÜTÜLMESİNDE GENEL PRENSİPLER

Aşağa gitmek

TDP'NİN YÜRÜTÜLMESİNDE GENEL PRENSİPLER Empty TDP'NİN YÜRÜTÜLMESİNDE GENEL PRENSİPLER

Mesaj tarafından dirty_bluee Perş. Kas. 20, 2008 7:27 pm

TDP'NİN YÜRÜTÜLMESİNDE GENEL PRENSİPLER



  • Toplumun İçinde Yer Alma ve İnsanlarla İletişime Açık Olma


Toplum Destekli Polis, toplumda karşılıklı anlayış ve hoşgörünün sağlanması için elverişli ortamların oluşmasına katkıda bulunur.

Vatandaşlarla onların taleplerine hızlı bir şekilde cevap veren kesintisiz bir ilişki kurar.



  • Güvenlik Hizmetlerine Toplumun Aktif Katılımının Sağlanması


Toplumun bütün kesimlerinin, suç ve her türlü tehlikeden korunmasını sağlamak bakımından uyarıcı, hizmetleri tanıtıcı ve uygulamayı şekillendirici yönde toplantılar gerçekleştirilir.

Toplumu, güvenlik hizmetlerinin yürütülmesine ve önleyici tedbirlerin alınmasına dâhil ederek insanlarda güvenlik bilinci ve anlayışının oluşturulması sağlanır.



  • TDP Hizmet Anlayışının Görev Alanının Tamamına Yaygınlaştırılması


TDP hizmetleri, görevli olunan sorumluluk alanının bütününe yaygınlaştırılacak şekilde yürütülür. Toplumsal talep ve isteklerin tam anlamıyla hizmete yansıtılabilmesi bakımından makro düzeyde (geniş çaplı) yaklaşımlardan kaçınılır, polisiye hizmetlerin yürütülmesinde mikro (özele ve dar alana odaklanan) yaklaşımlar benimsenir.

Toplum Destekli Polisler, yerel ve mikro alanlardaki sıkıntılara odaklanır ve bunların çözümünü sağlamaya yönelik tedbirlerin alınması ve çözümlerin hayata geçirilmesine çalışır. Hizmet bütüne odaklı bir anlayışla mikro çerçevede ve birey odaklı yürütülür.



  • Hizmete Toplumsal Talepler Doğrultusunda Mevcut Kaynaklara ve Bölgenin Coğrafi Özelliğine, Yerel İhtiyaç ve Önceliklere Uyarlı Olarak Yön Verilmesi-Dış Müşteri Odaklılık


Problemlere yerel açıdan yaklaşılır. Sorunun nedenleri orada olduğu gibi çözümleri de oradadır. Problemlerin tam olarak yaşandığı, algılandığı ve güvenlik ihtiyacının günlük olarak en fazla hissedildiği yerler yerel bölgelerdir.

Yine sorunların çözümü bakımından yerel birimler, toplumda bireylerin ilk başvuracağı noktalardır. Güvenlik ihtiyacının, görev yapılan sorumluluk alanındaki insanların talep ve istekleri çerçevesinde karşılanması ve hizmete bu temel eksende yön verilmesi vatandaşın da memnuniyetini sağlayacak, toplumsal duyarlılığın güvenlik hizmetlerine yansıtılmasına imkân verecektir.



  • Toplumda Güvensizlik Hissinin Azaltılması (Genel ve kişisel düzeyde)


Sorumlu olduğu alt görev alanında Toplum Destekli Polis, polisin bir temsilcisi ve polisin o bölgedeki halkla bağlantı noktasıdır. Bu yönüyle görev yaptığı yerin toplumsal ve kriminal anlamda gerçekliğine (suç ve suçlulukla ilgili durumuna) ilişkin yeterli bilgiye haiz bir görevlidir. Sivil toplum olgusunun yaygınlaşması çerçevesinde toplumla kurulacak ilişkilerle genel ve kişisel düzeyde güvensizlik hissinin azaltılmasına çalışılır.
dirty_bluee
dirty_bluee
Administatör


Mesaj Sayısı : 55
Yaş : 38
Nerden : dünyadan
Kayıt tarihi : 27/10/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz